Vår menu är en mix av rätter inspirerade ifrån det grekiska och turkiska köket! Alla våra varmrätter serveras med en fräsch sallad och tzatsiki vid sidan samt ditt val av råstekt vitlökspotatis, pommes eller ris!
Förrätter
Horiatiki
Grekisk bondsallad
Ntomatosalata
Tomat och löksallad
Pikilia
Olika förrätter i en delikat blandning (bra för två)
Tzatsiki
Grekisk klassiker man inte kan vara utan
Feta Tiganiti
Panerad och friterad fetaost
Feta Fourno
Ugnsgratinerad fetaost
Htipiti
Fetaost mixad med stark paprika
Tiri Gidas
Honungsglacerad getost med valnötter
Dolmadaki
Vinbladsdolmar med vegetarisk fyllning
Kalamarakia
Friterade bläckfiskringar
Kabak Pane
Friterade squashplättar
Patlican Pane
Friterade aubergineplättar
Saganaki
Stekt hård ost (obs salt)
Efessos Special
Stekta grönsaker med vitlöksyoghurt
Skordalia
Kallpressad potatis toppad med valnötter
Patlicansalata
Ugnsbakad aubergine mixad med yoghurt, fetaost och rostad paprika
Vitlöksmarinerade oliver
Vitlöksbröd
Kötträtter
Paidakia
Marinerade lammkotletter på grekiskt vis
Moussaka
Greklands stolthet och nationalrätt
Stifado
Traditionelt grekiskt långkok på högrev, smålök och stor kärlek
Souvlaki
Fläskkött på spett marinerad på husets vis
Cöp Sis
Marinerat lammkött på spett
Cöp Pilic
Kycklingfilé på spett marinerad på husets vis
Bifteki
Lammfärsbiff med fetaost
Sac Kavurma
Ett kryddstarkt hopkok av grönsaker, lammkött på turkiskt vis, kan även fås med kycklingfile
Arnaki Fourno
Ugnsbakad lammstek späckad med vitlök och örter, serveras med rödvinsås
Karisik Izgara
Blandat från grillen (Cöp Pilic, Souvlaki, Paidakia)
Imam Bayildi
Lammfärsfylld aubergine bakad i ugn enligt turkisk sed
Fiskrätter
Psaro Souvlaki
Laxspett på husets vis
Kalamari
Friterade bläckfiskringar
Vegetariska rätter
Vegetarisk Moussaka
En variant för våra gäster som föredrar vegetariskt
Vegetarisk Sac Kavurma
Kryddstarkt hopkok med grönsaker, kryddor på turkiskt vis
Desserter
Bal Kaymak
Gräddig yoghurt draperad med honung valnötter och banan
Tryffelkaka
Chokladtryffelkaka serveras med bärsås
Baklava
Medelhavets pärla som består av tunna lager av filodeg med krossade valnötter i sockerlag